• 085-2101490
  • info@medischondersteuningsteam.nl

Grote oefening met de reddingsbrigade

Grote oefening met de reddingsbrigade

Vandaag is het MOT aanwezig bij een grote rampenoefening in Dordrecht samen met de reddingsbrigade.

Enscenering

”In het najaar van 2019 steekt er een goede zuidwester storm op. Een storm waardoor de deltawerken tot het uiterste worden getest. Een riant deel van het deltasysteem houdt stand. Toch vinden er in diverse veiligheidsregio’s welke onder zeeniveau liggen overstromingen plaats. Vooral de omgeving van Dordrecht wordt zwaar getroffen door een aantal kleinere ”gaten” in het systeem van deltawerken

Een deel van de bevolking is reeds geëvacueerd, een deel blijft achter. De Nederlandse infrastructuur is echter niet ingericht op het onderlopen van het leefgebied. Ook hebben veel Nederlanders de storm onderschat, waardoor er naast een evacuatie diverse incidenten hebben plaatsgevonden. Brigades verzamelen ’s ochtends op een uitgangsstelling. Onder aansturing van de operationeel leidinggevenden zullen de eenheden door heel het getroffen gebied heen ingezet worden.”

motadmin