• 085-2101490
  • info@medischondersteuningsteam.nl

‘TEGEN DE STROOM IN’ MATHIEU HERMANS KLASSIEKER

‘TEGEN DE STROOM IN’ MATHIEU HERMANS KLASSIEKER

Op zondag 7 april 2019 werd de wielertocht Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom In’ voor de vijfde keer gereden. Deze klassieker wordt georganiseerd door het bestuur van stichting ‘Tegen De Stroom In’ in samenwerking met TC de Kleppers uit Dongen.  De toertocht loopt onder andere door het prachtige gebied van De Langstraat. Letterlijk tegen de stroom in, stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Via Vlijmen langs de Loonse en Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats, café De Viersprong in Dongen. Dit traject was steeds het trainingsgebied van Mathieu Hermans. Hier legde hij de basis voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

De wielertocht staat op de NTFU-kalender, hetgeen betekent dat deze voldoet aan de kwaliteitsnormen van een ‘NTFU Erkende Toertocht’. Aan de toertocht is door de NTFU het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ toegekend. Dit keurmerk wordt ook getoond op fietssport.nl.    Stichting ‘Tegen De Stroom In’ stelt zich als doel zoveel mogelijk mensen aan het fietsen te krijgen. Om die reden is afgelopen jaar ingezet op het bereiken van de elektrische fietsers ofwel e-bikers. Op een totaal van 500 deelnemers resulteerde dit in ongeveer 100 deelnemers aan de korte recreatieve route.  De stichting heeft geen winstoogmerk en zal de opbrengst (na aftrek van de kosten) volledig doneren aan een goed doel. Evenals in 2017 en 2018 is Stichting Gijsje Eigenwijsje voor dit jaar ook als goed doel uitgekozen.  Speciale editie!  Speciaal omdat dit de vijfde keer is, dat de Klassieker gereden wordt.  En het is precies dertig jaar geleden dat Mathieu Hermans zijn etappes won in de Vuelta. Om die reden zijn er ook internationale toprenners en renners uit die periode uitgenodigd. Tevens zal deze jubileum-editie de kick-off zijn voor de Vuelta, die in 2020 in Nederland zal starten. Mathieu Hermans is ambassadeur van de organisatie, die de Vuelta naar Nederland heeft gehaald.

motadmin