• 085-2101490
  • info@medischondersteuningsteam.nl

MOT-team presenteert zich bij E.H.B.O. Rijen

MOT-team presenteert zich bij E.H.B.O. Rijen

Twee enthousiaste leden van de E.H.B.O.-vereniging Rijen presenteren en demonstreren hun andere hobby, hulpverlener bij het Medisch Ondersteunend Team regio Midden- en West-Brabant.

Dinsdag 9 april werd de laatste reguliere herhalingsles van de E.H.B.O.- vereniging Rijen georganiseerd door twee enthousiaste leden. Paul Ruedisueli en Johan Wiaterek wilden graag hun ander hobby presenteren en demonstreren, hulpverlener zijn bij het Medisch Ondersteunend Team Midden- en West-Brabant (MOT MWB).

Het Medisch Ondersteunend Team bestaat uit gepassioneerde hulpverleners wiens doel het is om te zorgen dat de juiste ondersteuning beschikbaar is voor (grote) evenementen en calamiteiten. De hulpverleners zijn Basic Life Support (BLS) en Advanced Life Support (ALS) ondersteunend opgeleid en doen dat met de benodigde middelen en materialen. En dat lieten ze zien. In zeer korte tijd voor de les werd , samen met 2 andere MOT-leden Jeroen en Daisy, achter cultureel centrum De Boodschap een grote tent opgebouwd en ingericht als MOT-post. Vier lotus-slachtoffers van de E.H.B.O.-vereniging werden binnengebracht en een veertigtal leden van de E.H.B.O.-vereniging konden aanschouwen en meemaken hoe het MOT team deze behandelden.

De les werd enthousiast ontvangen door de leden van de E.H.B.O.-vereniging Rijen. Er werden veel vragen gesteld en alle handelingen werden door de MOT-leden uitgebreid toegelicht. Ook werd laten zien en toegelicht hoe de MOT-leden hun specifieke competenties en vaardigheden op peil houden. MOT-team MWB bedankt voor deze leerzame en enthousiaste les.

motadmin